7 Mart 2015 Cumartesi

Sivilce Nasıl Geçer

Sivilce Geçirme Yöntemleri


Sivilce gibi bir sorununuz varsa sivilce geçirme yöntemlerini araştırmak yapacağınız ilk iştir. Bu konuda size yardımcı olan google sayesinde bir çok siteye ulaşır okumaya başlarsınız. Acaba bu yöntemler ne kadar gerçek. İnternette adı geçen bir sürü ot çöple sivilceleri geçirebileceğinizi düşünmeyin derim ben size. onu kaynatın bunu koyun gibi yöntemler, veya kükürtlü sabun gibi sabunlar, olmadı bir sürü sivilce kremi isimleri okursunuz. Ancak doktorların bile ilaçlarla bazı durumlarda çözümsüz kaldıkları bir sorun sivilce ve siz sivilcelerinizi geçirmek için bu tarz kulaktan dolma çoğu uydurma şeylere itibar etmeyin.

Sivilceler Nasıl Geçer



Sivilceleri geçirmek için ilk yapmanız gereken sivilcenin üretim mekanizmasına bakmanız. Sicilce dediğiniz cilt problemi cildinizde bulunan folükül isimli kıl köklerinden salgılanan sebum adı verilen yağın dışarı çıkamayıp kanallarda tıkanması sonucunda oluşur. Bu yağların kanallarda tıkanmasının ana nedeni sebum denen yağlı sıvı içinde üretyen "Propionibacterium Acnes" (P. Acnes) diye bilinen bakterinin üremesi sonucu kanalları tıkaması sorunudur. Evvela bu bakterinin üremesini durdurmak lazım. 

Bu bakteriyi topikal (cilde sürülen) antibiyotikli kremler (trietionin)veya "salisilik asit" ve "benzyl peroksit" isimli maddeler ciddi anlamda öldürürler. Ayrıca sivilcelerden kurtulmak için cildin yağ salgılamasını düzenlemek için (roaccutane) isimli ilaçlar kullanılabilir.

Sivilcelerden Kurtulma Yolları


Sivilcelerden kurtulmak için yapabileceklerinizin başında cildinize iyi bakmak gelir. Ayrıca salisilik asitli bir tonik hazırlayarak hem sivilceye yol açan bakteriyi öldürebilir hem cilde hafif bir peeling yaparak kanalların tıkanmasını engelleyerek sebumun çıkmasını sağlayabilirsiniz. Size Sivilce geçiren bir tonik tarifi vereceğim.

Sivilce Geçiren Tonik


Sivilcelerinizi kesinle geçiren bu tonik öyle sallamasyon ot çer çöple yapılmıyor hepsi gayet bilimsel maddeler. Şİmdi tonik için gerekli maddeleri yazıyorum;

  • 100 ml kolonya
  • 100 ml lavanta suyu
  • 20 ml laktik asit %60
  • 20 ml glikolik asit %40
  • 10 gr salisilik asit
  • 10 gr b3 vitamini (niyasin)
  • 10 ml biyosülfür 
  • 20 gr çinko oksit

Toniğin hazırlanması, bir şişeye doldurduğunuz 100 ml kolonyaya, 10 gr salisilik asiti ilave edin, bu karışımı iyice çalkalayın. Bu kolonyalı karışıma 10 ml biyosülfürü ilave edip iyice çalkalayın. Daha sonra başka bir kaba koyacağınız 100 ml lavanta suyunun içerisine laktik asit %60, glikolik asit %40, 10 gr b3 vitaminini ilave edip iyice çalkalayın. En sonunda bu iki karışımı yani kolonyalı ve lavanta sulu karışımları büyük bir şişeye ilave edip iyice çalkaladıktan sonra içerisine 20 gr çinko oksit ilave edin ve karışımı iyice çalkalayın. Çinko oksit erimez karışımda beyaz olarak duracaktır. 

Bir hafta boyunca her akşam yüzünüzü yıkamadan önce elde ettiğiniz toniği iyice çalkalayarak cildinize sürün ve 5 dakika sonra yıkayın. Bir hafta geçtikten sonra 3 günde bir toniği kullarak cildinizdeki sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Şİmdi nasıl bu kadar kesin konuştuğumu soracaksınız. Çünkü ben dahil bir çok insanda çok başarılı sonuçlar verdi bu tonik. Ayrıca sadece sivilcelere değil sivilce izlerini de geçirici etkileri var. Nasıl mı?

Sivilce Giderici Maddeler


Bakın yukarıdaki tonikde adını verdiğim maddelerden salisilik asit sivilceler üzerinde en etkili maddelerden birisi, ki bir çok sivilceler için cilt temizleme jellerinde %2 salisilik asit vardır, biz bu karışımda %5 kullandık, laktik asit cildi düzenleyici bir madde keza glikolik asitte öyle bunlar sivilce lekelerini gideren aha (alfa hidroksi asit) malzemeler. Lavanta suyunun sivilcelere etkisi malum zaten, çinko oksit ise bir çok sivilce giderici kremin içerisinde bulunun çinko oksit ciltteki yağlanmayı azaltan bir madde. Niyasin yani b3 vitamini de dünya çapında %5 oranında tonik yapılarak kullanılan sivilce giderdiği bilinen bir madde ve ciltteki yağlanmaya da iyi gelir. Biyosülfür ise kükürtün suda çözünen hali ve biyosülfür yani kükürt sivilce önleyici ve yağlanma bastırıcı bir maddedir. 

Roaccutane gibi ağır tedavilere başlamadan önce bu toniği deneyebilirsiniz. Oldukça kesin sonuç alırsınız. Ayrıca toniği tüm cildinizde kullanabilirsiniz yani sırtta, kolda, göğüste çıkan sivilcelerin hepsi için kullanabilirsiniz.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilce Nasıl Geçer
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
5 Ekim 2015 22:36

bu toniğin hazırı var mı malzemeleri bulmak falan zor olacak gibi

Cevapla
avatar
Adsız
13 Ekim 2015 00:29

Merhaba
Güzel paylaşım için teşekkürler.
Bu tonik kırışık içinde kullanabilirmiyim?
Cildi soyan bir tonikmi?
Ve kolonya kullanmazsak olurmu?

Cevapla
avatar
19 Aralık 2015 14:58

kolonya kullanın. çünkü salislik asit sadece alkolde çözünür. cildi çok soymaz hafif bir soyulma yapar

Cevapla
avatar
19 Aralık 2015 14:58

hazırı yok. malzemelerin bir kısmını doakimya.com sitesinden alabilirsiniz. internette de başka yerlerde var biraz araştırın

Cevapla
avatar
5 Mart 2016 17:21

acaba kolonya yerine eczenelerden alınan saf alkol kullansak aynı etkiyi gösterir mi

Cevapla
avatar
2 Nisan 2016 14:42

saf alkol kullanablirsiniz.

Cevapla
avatar
Adsız
14 Nisan 2016 15:08

bu tonik içi asit oranları fazla değil mi ?

Cevapla
avatar
19 Nisan 2016 04:51

toplam karışım 250 ml oluyor o durumda asitlerin oranı düşüyor tabi. eğer çok gelirse biraz lavanta suyuyla seyreltebilirsiniz. Bir de karışım zamanla donuyor, o yüzden plastik şişede yapmak daha mantıklı.

Cevapla
avatar
12 Ağustos 2016 17:39

merhabalar
Bu tonik gözenekleri sıkılaştırır mı? kolanya bildiğimiz limon kolanyası mı ? cildimi temizledikten sonra uygulasam olur mu ?bu toniği yaparken günlük cilt temizliğime devam edebilir miyim ?

Cevapla
avatar
11 Ekim 2016 22:42

Lavanta yerine gulsuyuyla hazirlasak sorun olurmu

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 20:42

evet gözenek de sıkılaştırır. salisilik asiti çözmek için alkol lazım onu kolonyadan alıyoruz. istediğiniz kolonyayı kullanabilirsiniz. günlük bakımıza devam edebilirsiniz.

Cevapla
avatar
9 Ocak 2017 19:47

Yarim ölçü yapsak nasıl olur

Cevapla
avatar
28 Mayıs 2017 23:32

Bu tonik karışımını yaz aylarında da uygulayabilir miyiz. Sadece kışın mı uygulanir. Soyulma yapıyor mu tca gibi ve tca uygulayanlar kullanabilir mi sonrasında.

Cevapla
avatar
Adsız
8 Temmuz 2017 12:57

Burda dediginiz salisilik asit https://i.hizliresim.com/lWW34g.png bu mudur? Bu karisimi sadece kolonyoyla veya saf alkolle bu resimdekini karisitirip yuzümuze sursek olur mu

Cevapla
avatar
profil10
24 Ağustos 2017 16:12

cilt soyucu sivilce kremleri kullanıyorsak kullanabilirmiyiz

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş