7 Aralık 2014 Pazar

Sivilce İzleri ve Lekelerinden Kurtulun

Sivilce İzleri ve Lekeleri


Sivilce izleri ve lekeleri genç yaşta yaşanan sivilce sorununun sonucu olarak ortaya çıkar. Özellikle sivilcelerin sıkılması sonucu leke ve iz kalma ihtimali daha yüksek oluyor. Ancak bazı sivilceler ciddi oranda cilt altında şişme yapıyor ve bu şişme sonucu ciltte çukurluklar oluşabiliyor, veya cilt üzerinde çeşitli izler ve lekeler kalabiliyor. İşte bu çukurluk iz ve lekeleri gidermek için kimyasal peeling oldukça etkili bir yöntem.


Sivilce İzleri ve Lekeleri İçin Kimyasal Peeling


Sivilce izleri ve lekeleri için kimyasal peeling oldukça etkili bir yöntem. Peki kimyasal peeling asitleri sivilce izi, lekesi veya çukurlupu nasıl geçiriyor. Bunu bir örnekle açıklıyayım. Ağaçların kabuklarını soydukça o pürüzlü görünüm gider ve yerine daha temiz bir kabuk oluşur işte kimyasal peelingi bu kadar güzel ve özel kılan da bu. Cildin üzerindeki ölü deri tabakasının atılmasını sağlıyor. 

Sivilce Lekeleri İzleri ve Çukurluklar İçin TCA


Kimyasal peeling asiti olarak glikolik asit, laktik asit ve TCA kullanılır, ama en hızlı ve kesin çözümü tca asit sağlıyor, aşağıdaki video %30 tca ile yapılan kimyasal peelingi gösteriyor.



Videoda izlediğiniz uygulama sivilce lekeleri izleri ve çukurluklarından %30 tca yaparak kurtulabileceğinizi gösteriyor. Peki sivilce izleri ve lekeleri için tca nasıl kullanılır. 

"Sivilce İzi TCA Oranı


Sivilce izleri için %25 TCA kullanmanız daha faydalı olur, tabi izin belirginliği de önemli yani izler hafifse %15 veya %20 tca kullanabilirsiniz. Ama izler orta halli ve belirginse %25 tca kullanmalısınız.

Sivilce İzi TCA Kullanımı


Genellikle perşembe akşamı kullanımı tavsiye ediyorum, nedeniyse soyulmayı hafta sonuna denk getirmek istemem. Yüzümüzü kolonya ile silip, bol suyla iyice yıkayın. Sonra trikloroasetik asiti asiti pamuk yardımıyla cildinizde sivilce izi olan bölgelere sürün. Sadece sivilce izlerinin üzerine de uygulayabilirsiniz. TCA'yı 3 sefer kat kat sürmeniz lazım ki iyice emsin. Asiti sürmeye başladıktan sonra toplamda 3 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 3 sefer uygulama süresi de dahil olmak üzere asit toplamda 3 dakika cildinizde beklesin. Sonra bol su yardımıyla yüzünüzü durulayın.

TCA Sonrası Bakım


Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşabilir bu normaldir, korkmayın hatta ne kadar beyazlaşma o kadar iyi soyulma demek. Asiti sürdükten sonra daha önceden E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamanız lazım, bu merhemi hazırladıktan sonra asit uygulaması biter bitmez cildinize sürebilirsiniz. Çinko oksitli (%40 çinko oksitli olanlar) pişik kremine e ve b5 vitamiin ilave edip karışım hazırlıyorsunuz. TCA uygulaması bitince bunu sabah akşam cildinize sürüyorsunuz. Soyulma bittikten 3 gün sonra bu kremi kullanmayı kesin.

TCA Ne Zaman Soyulur


Tca uyguladıktan sonra 3 ile 6 gün arasında soyulma gerçekleşecek, mümkün mertebe kendiniz soymamaya özen gösterin. Soyma işlemi cildinizde kızarmalar bırakabilir, bu bazen bir sonraki tca uygulamasına kadar geçmeyebiliyor. Asit uyguladıktan ve soyulma bittikten sonra 1 hafta kadar cildinizi ışık ve ısıdan korumanız lazım. Bu tabi kendinizi karanlık odalar hapsedin anlamına gelmesin, günlük hayatınıza devam edin ancak özellikle güneşe maruz kalmayın yani güneşlenmeyin yeter, yoksa normal güneş bir şey yapmaz, ama siz her halükarda güneşe maruz kalmayın cildinizi güneş koruyucu ile koruyun. Ayrıca kar yağdığında korunma önemli çünkü kar güneş ışıklarını yansıtır. Çok sıcak sularla cildinizi yıkamamaya özen gösterin hepsi bu.

Sivilce İzi TCA ile Ne Zaman Geçer


İlk seansta sivilce izlerinden kurtulmanız pek mümkün değil, muhtemelen 2. veya 3. uygulama sonrası ciddi anlamda sivilce izlerinden kurtulacaksınız. Burada esas mesele cildinize iyi bakmanız. Tca yı ayda 1 sefer uygulayacaksınız. Ayda bir sefer yapacağınız tca arasında cildinizi b3 vitamini ve c vitamini içeren bir tonikle gece silebilirsiniz. C vitamini hassastır dolayısıyla çabuk bozulur. Bir tatlı kaşığı suya çay kaşığının ucuyla çok az c vitamini ve gene çay kaşığının ucuyla çok az b3 vitamini ilave edip karışımı cildinize sürün sadece geceleri sonrasında yıkayın. Bu bakımı soyulma bittikten hemensonra başlayıp bir daha tca uygulayana kadar her akşam cildinize uygulayın ve 5 dakika sonra yıkayın.

%25 TCA yı uygun fiyatla doa kimya firması satışı gerçekleştirmekte. Tca satın almak için linke tıklayabilirsiniz. %25 TCA

Tahmini olarak 2 veya 3. uygulamanın sonunda sivilce izlerinizi geçirmiş olacaksınız." Kaynak: TCA İle Sivilce İzlerini Geçirme


Yukarıdaki alıntıda kadincabakis.net sitesi yazarı %25 önermiş ama ben %30 TCA peeling kullanımını öneriyorum. Yani daha etkili oluyor, ama siz %20 tca kullanarak başlayabilir oranı zamanla videodaki gibi %30 a çıkarabilirsiniz. Yeni bir sivilce izleri nasıl geçer diye bir yazı yazdım, bu yazıda daha detaylı anlatım var o yazıya da bakabilirsiniz.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilce İzleri ve Lekelerinden Kurtulun
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
26 Haziran 2016 16:08

ben pamuklu mendil ile sürdüm mendil emdiği için cildime faza asit gelmedi. hafif yandı 40-50 saniye sonra yıkadım. hiç beyazlama ve yanma yok. tekrar kullanabılırmıyım yoksa yıne de 1 ay beklemelı mıyım

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş