29 Eylül 2012 Cumartesi

Baobab Yağı (Baobab Oil) Nedir?



Baobab Yağı


Baobab tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve  beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir.
Baobab yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Kokusu hafif çatlak notalar barındırır ve çok güzeldir.

Kuruyan ve susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştırır,  nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesini sağlar.Cilt tarafından kolay emilir ve cildin elastikiyetini arttırır,  yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.



 Güçlü antioksidan görevi görür, erken yaşlanmaya karşı cildi korur, lekeleri ve izleri azaltır. Çatlakların önlenmesinde de ön plana çıkmaktadır ve özellikle hamile kadınların yardımcısıdır.

Baobab yağı, saç bakımında da bir adım öne çıkmaktadır. Saç ve saçlı deride çabuk ve kolay emilir, açılmış saç pulcuklarını, kırılmış saç köprülerine, güçlü şekilde nem ve elastikiyet kazandırarak saçı ve saçlı deriyi besler. Baobab Yağı egzama ve sedef, ciltte oluşan skarlaşma, dermatit  ve cilt kanseri  hastalığının tedavisinde de iyileşmeye yardımcıdır.



Baobab Yağı Nasıl Kullanılır


Saç kreminize 5-10 damla ekleyebilirsiniz (kreminizin büyüklüğüne göre), duştan sonra hafif nemli cilde masaj yapılarak sürebilirsiniz.

Vücut kreminize 4-5 damla baobab yağı ekleyebilir homojen şekilde karıştırıp kullanabilirsiniz.


El nemlendiricinize 4-5 damla baobab yağı ekleyip bu şekilde kullanabilirsiniz.

Yüz ve boyun temizliğinizi yapıp, yüzünüze 4-5 damla, boyun kısmınıza 3-4 damla baobab yağını parmak uçlarınız ile aşağıdan yukarıya olacak şekilde masaj yapabilirsiniz.

Kaynak için http://www.baobabyagi.org/2014/07/baobab-yag.html


  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Baobab Yağı (Baobab Oil) Nedir?
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
30 Aralık 2012 23:00

Benim anlamadigim neden kremin içine 3-4 damla konulduğu diğer saç bakım yağları gibi direk sürsek olmuyormu 3-4 damla nin etkisi olurmu ilk defa duydum bu yağı ben az konulmasının nedenini merak ettim

Cevapla
avatar
14 Ocak 2013 21:22

kremin yapısını bozmamak için :)

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş