5 Ağustos 2012 Pazar

Sivilceler İçin Lavanta Suyu

Lavanta Suyu Sivilce

SİVİLCELER İÇİN LAVANTA SUYU



Sivilceli cilt bakımı sivilce ile mücadelede en etkin araçlardan bir tanesidir. Cilt bakımında çeşitli bitkilerden faydalanmak uzun yıllardır süre gelen bir metottur,  lavanta suyu özellikle sivilceli ciltlerin bakımında kullanılan ve oldukça etkili bir yöntemdir.

Lavanta



Lavanta bitkisi, ballıbabagiller familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adına Lavanta denir. Kurutularak dolaplara konan çiçekleri giysileri böceklerden korur. Batı Anadolu’ nun makiliklerinde yetişen karabaş otu olarak adlandırılan lavanta çiçeklerinden tıbbi fayda sağlanır. Ayrıca tohumlarından çıkan lavanta suyu damıtılarak lavanta yağı da imal edilir iyi bir cilt bakım toniğidir. Lavantadan rahatlatıcı, ferahlatıcı, uyarıcı etkisi ve hoş kokusu cilde tazelik ve canlılık veren, başta sivilceli cilt bakımında kullanılan vücut kokularının giderilmesine yardımcı olan  lavanta sabunu elde edilir.


Lavanta Suyu



Lavanta çiçek ve tohumlarından destilie yoluyla elde edilen, saf lavanta suyu. Lavanta suyu uzak doğu ve Avrupalı kadınların bakımlarda kullandıkları suların başında gelmektedir. Lavanta özellikle ABD ve Fransız kadınları tarafından yapılan bakımlarda özel yer almaktadır. Naturel bakım kürleri içerisinde yer alan lavanta kürü için lavanta suyu vazgeçilmezdir. Lavanta kürü için kullanımı yanında saf olarak cilt toniği olarak kullanılabilir. Geleneksel olarak özellikle sivilcelere karşı cilt toniği olarak kullanılır, sivilceler için lavanta kürü ve maskesi yüzyıllardır kullanılır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus orjinal lavanta suyu kullanmaktır.

Sivilceli Cilde Tonik Tavsiye

Lavanta Suyu Tonik



100 ml lavanta suyu 
1 çay kaşığı limon suyu
2 aspirin ( salisilik asit )
20 ml %20 laktik asit (laktik asit yoğurtta bulunan asit cilde çok faydalı)

isteğe bağlı olarak koku versin diye 2 damla lavanta yağı ve daha etkili olması için çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz

Bu tarifini verdiğimiz kürü özellikle cildinizi yıkamadan önce kullanmanızda fayda var. İçerisindeki maddeler sivilceye neden olan bakterileri öldürürken, bir yandan da cildinizdeki gözenekleri açarak yeni sivilce oluşumunu engelleyecektir.

Hayrını Görün
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilceler İçin Lavanta Suyu
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş