6 Ağustos 2012 Pazartesi

Sivilce Maskesi


Sivilce Maskesi

Sivilce Maskesi


İnsan oğlunun karakteristik özelliği gereği genelde zoru değil kolayı seçer, mevzu sivilce olunca hemen hemen herkes,  sivilce için kesin çözüm peşinde koşar, ancak ne sivilceye ne sivilce lekesine kesim bir çözüm yoktur olamaz.


Sivilcelicilt bakımı özen ister, sivilcelerin temizliğinden tutun da sivilceli cildin nemlendirilmesine kadar bir çok detay önemlidir. İşte bu yüzden sivilceli ciltlere uygulanacak cilt maskeleri de oldukça önemli ve gereklidir.

Yüz Maskeleri

Cilt için uygulanan cilt maskelerinin içerisinde en sık kullanılan maskelerdir. Bu maskeler genelde kil ile yapıldıkları için kil maskesi olarak da adlandırılırlar. Bu tarz maskeler hazır maskelere oranla daha sağlıklıdırlar. Sonuç itibarıyla hazır cilt maskelerinin bir çoğu yoğun kimyasal içerikleriyle ilk birkaç kullanımda bir miktar etki sağlasalar bile sonrasında daha büyük cilt sorunlarına yol açarlar. Hatta ilk kullanımlarda bile sorunlara neden olabilirler.

İdeal Sivilce Maskesi

İdeal bir cilt maskesi eğer, akne problemine karşı, sivilce için maske olarak hazırlanacaksa en temel maddesi kil olmalıdır. Kil ile hazırlanan maskeler, yağlı ciltler için en olumlu sonuç veren maskelerdir. Sivilce de ciltteki yağlanma sorunu ile alakalı olduğu için hazırlanacak kil maskesi bazı ufak birkaç zenginleştirme ile sivilceli cilt bakımında güzellik maskesi olarak oldukça işinize yarayacaktır.


Maske Tarifi


2 yemek kaşığı Kil : Kil, demir, alüminyum, magnezyum, kalsiyum, silisyum, çinko gibi bir çok doğal mineral içerir.


1 tatlı kaşığı Lavanta Suyu: Lavanta suyu sakinleştirici, mikrop kırıcı etkilere sahiptir.

1 adet Aspirin: Aspirin içerisindeki salisilik asit sayesinde sivilce neden olan p acnes isimli bakteriye karşı etkilidir

1 çay kaşığı Laktik Asit (%20 laktik asit çözeltisi): Laktik asit yoğurtta bulunan bir asittir, cilt üzerindeki ölü deriyi soymaya yararken, cildi nemlendirir ve sivilceye yol açan tıkanmış gözenekleri açar.

1 çay kaşığı Çay Ağacı Yağı sivilcelere karşı etkilidir

1 damla Bal: Mikrop kırıcıdır

1 damla hint yağı: Maskenin kıvamı için gerekiyor


Malzemeleri karıştırıp maskeyi hazırlayın, maskei yüzünüze uyguladıktan 20 dakika sonra yıkayın.


  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilce Maskesi
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
16 Nisan 2013 15:20

gerçekten hayat kurtarıcı bilgiler, çok teşekkür ederiz bunları bizimle paylaştığınız için. devamını bekliyoruz :)

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş