3 Ağustos 2014 Pazar

Niacinamide B3 Vitamini Sivilceye Faydaları

Niasin

Nikotinik asit olarak da bilinen niyasin, bir b vitamini türevidir ve b3 vitamini olarak da bilinir.  Niacin en çok ciğer, tavuk, balık (bazı balık türlerinde daha fazla), tahıl ürünleri, bira mayasında ve sebze olarak, brokoli havuç, kuru zencefil ve turp ta bulunur.


Niacinin cilt rahatsızlıklarında iyi geldiği, özellikle cilt lekelerini giderdiği bilinmektedir, sivilcelere iyi geldiği bilinir ve ciltte sebum dengesini sağlamakta kullanılır. Niacinamide ayrıca cilt kırışıklıklarına karşı etkilidir. Ciltte nemlendirme ve cildi düzenlemekte kullanılmaktadır.

Sivilcelere oldukça faydalı bir vitamin olan niacinamid yani niacinin bir başka türevi piyasada nicotinamid olarak da bilinir. Bu vitamini içeren ürünler üzerinde yapılan çalışmalar sonucu %5 oranında niacin içeren malzemeler sivilceler üzerinde oldukça etkili olmuşlar.

Sadece sivilcelere değil, sivilce izlerine de oldukça iyi gelen niacinamid sayesinde sivilcelerden kurtulmak çok zor değil. Bu maddenin bir başka önemi ise sivilce lekeleri ve izleri bıraktırmadan sivilcelere karşı etkili olması ve eski sivilce izlerinde geçirici etkileri.

Sivilceli Ciltler İçin B3 Bakım Kürü

1 yemek kaşığı lavanta suyu
1/4 çay kaşığı niacin
1/4 çay kaşığı d panthenol
1/4 çay kaşığı biosulfur
1/4 çinko oksit
1/4 çay kaşığı çay ağacı yağı
1 yemek kaşığı lavanta suyuna çay kaşıının dörtte biri yani ucuyla çok az niacin d panthenol biosulfur çinko oksit ve çay ağacı yağı ilave edip karıştırın bu bakımı sabah yüzünüze uygulayın. 5 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. akşam ise aynı kürün içerisine 1/4 çay kaşığı yani çok az c vitamini yani ascorbic acid ilave ederek uygulayın, c vitamini akşam uygulanma nedeni c vitamini gündüz lekelenme yapabilir. Kürün etkisini arttırmak için laktik asit veya glikolik asit ilave edebilirsiniz.


  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Sivilce ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Niacinamide B3 Vitamini Sivilceye Faydaları
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
4 Ocak 2017 19:33

Merhaba b3 vitamini kolonyada cozunurmu ben yaptim tortu halinde kaldi.

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş